Schateiland expeditie

Workshop Schateiland expeditie

Schateiland expeditie is een losstaande methode om met deelnemers een eigen schateiland te ontwerpen. Voor kinderen is het uitnodigend om zichzelf creatief te uiten, in plaats door alleen te praten. Het is geen therapeutische methode maar een oplossingsgerichte methodiek waarbij de sleutelwoorden creativiteit , luchtigheid, humor en diepgang op de voorgrond staan.

Schateiland expeditie laat alle deelnemers

 • Wensen, struikelblokken en oplossingen op een creatieve wijze helder te krijgen.
 • Inzicht verkrijgen in hoe je jouw schatten ( vaardigheden/krachten) krachtig en praktisch kunt inzetten in ( lastige) situaties.
 • Spelenderwijs ontdekken welke schatten in jezelf zou willen vergroten en versterken.
 • Vanuit verbeelding en creativiteit meer zelfkennis en zelfvertrouwen opbouwen.Schateiland expeditie laat een kind zijn binnenwereld op een kaart tekenen.
  Schateiland expeditie is ontworpen en erkend door glundercomany van Matty en Geertje.Deze methode sluit goed aan bij kinderen die een ‘duwtje in de rug’ kunnen gebruiken maar ook voor kinderen die hoog sensitief zijn, echtscheidingen mee maken, gepest worden, faalangst, moeite hebben om gevoelens te uiten en terug getrokken zijn enzovoorts.

  Schateiland expeditie zorgt ervoor dat kinderen vertrouwen in zichzelf krijgen, weten waar ze goed in zijn en hoe ze dit praktisch kunnen inzetten zodat ze in (lastige) situaties leren hoe ze hier mee om kunnen gaan.

  Hoe gaan we beginnen

  We beginnen met het verhaal over de schateiland. Het verhaal is opgebouwd in stukken om de verbeelding van het kind aan te spreken. We spreken over de ‘veilige haven’ , brug , kalme beekjes ,hutjes, eiland van verleiding en het kampvuur. Tijdens de workshop zullen we deze items op een leuke , luchtige en creatieve manier op de eilandkaart gaan invullen. De kinderen zullen kort aan elkaar hun schatkaart laten zien en hierbij vertellen wat ze willen vertellen. Aan het einde van deworkshop zullen we de ‘schatten’ wederom op een creatieve manier ‘verankeren’ zodat de kinderendit een plekje kunnen geven en mee nemen naar huis. De kinderen zullen gegarandeerd met een glimlach en met zelfvertrouwen naar huis gaan.

page1image18264

Praktische informatie

De workshop duurt ongeveer 2 uur met de kinderen en 1 uur voorbereidingstijd.
De grote van de groep mag variëren van bij voorkeur minimaal 4 tot maximaal 6 kinderen . De leeftijd van deze kinderen is vanaf 6 jaar aangezien er een appel wordt gedaan op hun zelfinzicht.

De workshop kan ook voor individueel in gezet worden. U kunt via het aanmeldformulier kenbaar maken dat het om 1 kind gaat. De prijs zal hetzelfde blijven.

Datum en tijdstip zullen in overleg met elkaar worden afgestemd. De kosten bedragen exclusief  btw;

• 45 euro per kind inclusief alle materialen ( schateiland poster (a3) , flesje en knutselspullen) , verassingtasje met extra items begeleiding en een verassing per post voor het kind.

page2image5104